Background Image
marc buise
M.Buise
VICE-voorzitter

Naast de taken, toebedeeld als voorzitter, ben ik actief in enkele commissies en werkgroepen. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de eigen streek, doe ik onderzoek en schrijf daarover: cultuur- en natuurhistorie (nadruk op ecologie, historische geografie en erfgoed), maar ook geologie, scheepvaart, meteorologie en oceanografie, literatuur, kunst en techniek; mijn grootste passie is Saeftinghe.

ferrie moubis
F.A.J.M.Moubis
Penningmeester

Ik ben voorzitter van de werkgroep Genealogie. Mijn passie is familiegeschiedenis d.w.z stamboomonderzoek en de geschiedenis rond de personen in mijn stamboom. Verder geef ik cursus over het opzetten van een familiegeschiedenis.

Luc Ringoot
IR. L.Ringoot
Algemeen bestuurslid

Als secretaris van het bestuur verricht ik de algemene secretariaatswerkzaamheden en momenteel verzorg ik ook de lezingen. Als scheikundig ingenieur heb ik een kleine dertig jaar gewerkt in bedrijfsleiding van diverse fabrieken bij Dow Chemical en na mijn pensionering als zelfstandige in energie gerelateerde zaken. Ik ben getrouwd met Attie, heb drie volwassen kinderen en één kleindochter.

jos bleijenbergh
J.Bleijenbergh
Algemeen bestuurs lid

Geboren in Hulst. Opgegroeid in St.Jansteen. Werkzaam leven fotograaf/fotohandelaar. Hierna de stoomgenerator van de oude cokesfabriek in Sluiskil Museabel en voor publiek toegankelijk gemaakt met een groep vrijwilligers. Vervolgens meegewerkt aan realisering van het Industrie Museum voor Zeeland in Sas v. Gent. Interesse in Geschiedenis, Historische gebouwen en Vestingsteden.

Willy Verschraegen
Drs. W.M.Verschraegen
Algemeen bestuurs lid

Als bestuurslid ben ik mede verantwoordelijk voor het beleid van de Oudheidkundige Kring.  Als voorzitter-secretaris van de redactiecommissie zorg ik, met de overige redactieleden, voor het verschijnen van vier bulletins per jaar en een jaarboek per twee jaar.

lies kohnhorst
Mevr. L.Kohnhorst
Algemeen bestuurs lid

Na 27 jaar in het onderwijs als docent Engels, organiseert Lies de excursies voor de oudheidkundige kring . Zij heeft jarenlange ervaring met het organiseren van reizen naar Groot -Brittannië waar ze zelf meerder keren per jaar heen gaat. Ook reizen naar verre landen voor architectuur, cultuur, mooie natuur en nieuwe ervaringen boeien haar.

fons vinck
A.Vinck
Algemeen bestuurs lid

Opgegroeid en woonachtig in Sint Jansteen. Na studie in Amsterdam als fysiotherapeut werkzaam geweest in Algemene Ziekenhuizen in Gorinchem en Groningen, daarna 16 jaar docent aan de Rijkshogeschool IJselland te Deventer. Interesse in (streek)geschiedenis en in streekdialecten. Binnen het Bestuur coördinator van de distributie van o.a. het Bulletin en lid van de werkgroep Genealogie.

Evert Jan van de Kerkhove
DRS. E.J.van de Kerkhove
secretaris

Geboren en getogen Hulstenaar. Studeerde geschiedenis aan de lerarenopleiding in Tilburg en aan de Katholieke Universiteit Nijmegen met als specialisatie het
Noord-Iers Conflict. Sinds 1999 werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent geschiedenis alsmede als stagebegeleider en onderzoeksdocent in achtereenvolgens Tilburg en Terneuzen. Vanaf 2004 intensief betrokken bij de jaarlijkse herdenking in Terneuzen van 35 militairen met een Zeeuws-Vlaamse achtergrond die omkwamen in de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog 1945-1949.