Background Image

Funerair agenda

Agenda 2020

In verband met de Coronaperikelen zijn de data in de agenda onder voorbehoud. 

Werkzaamheden Begraafplaats Zoutestraat Hulst.
Contact: Lia De Letter-Beeckman: 06-40102200

Gedurende de maanden april t/m oktober wordt er elke derde zaterdag van de maand van 09.00 tot 12.00 uur op deze begraafplaats gewerkt. Iedereen die een paar uurtjes mee wil doen, is van harte welkom ongeacht of men nu lid is van de vereniging of niet. Vele handen makennlicht werk. Data zijn nog: 19/9 en 17/10.

Bovendien zijn er in juni t/m september ook enkele avonden dat er wordt gewerkt van 18.30 tot 21.00 uur. Dit is: 3/9.

Verzamelen steeds bij de hoofdingang aan de Zoutestraat. Daar is ook een parkeerterreintje.

De werkzaamheden bestaan uit het vrijmaken/houden van grafmonumenten van zaailingen van bomen en struiken, het doen van kleine reparaties, het aanharken van de grond tussen de monumenten, het inventariseren en fotograferen van graven.

Bij regen gaan de werkzaamheden niet door en wordt de werkochtend automatisch verplaatst naar de daar opvolgende zaterdag.


Lichtjesavond 24 december
Contact: Ilse Thuy van de Velde: 06-13651078

Sinds 2015 is er een landelijk initiatief waarbij op Kerstavond - 24 december - waxinelichtjes worden geplaatst op oorlogsgraven. Dit initiatief is geboren uit dankbaarheid voor de miljoenen mensen die als gevolg van oorlogshandelingen gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn gestorven.
Vorig jaar deden hier 335 plaatsen in Nederland en daarbuiten aan mee.
Op drie gemeentebegraafplaatsen, te weten Graauw, Hulsterweg Kloosterzande en Hulst Zoutestraat liggen oorlogsslachtoffers begraven.
Iedereen die zelf een kaarsje wil plaatsen op een van deze drie locaties is van harte welkom vanaf 17.00.
Leden van de Funeraire Werkgroep van de Oudheidkundige Kring zullen aanwezig zijn op de begraafplaats Zoutestraat Hulst, dit vanwege een kleine rondgang langs de diverse oorlogsgraven.
Meer info: https://lichtjesopoorlogsgraven.jimdo.com/